Cine munceste mai mult?


Putini sunt barbatii care muncesc mai mult decat o femeie.

sau

Putine sunt job-urile pe care o femeie nu le poate face.

Da da.. sa curga cu mesaje legate de cat de mult prefer femeile si rasa noastra de  mancatoare de zile barbatesti.. Dar nu, serios vorbind, chiar realizez ca o femeie poate singura cel putin la fel de bine cat poate cu un barbat alaturi. Probabil ca si barbatii sunt la fel, si ei pot singuri, dar  nu garantez.

Eu una stiu sigur ca femeile pot, pot pot orice, mai putin sa faca un copil singure. Poate nu conduc la fel de bine o masina, dar stiu sa o faca si pe asta. Eu una nu stiu sa conduc momentan si nu ma simt mai putin femeie,  doar pentru ca nu am facut inca un lucru „al barbatilor”. Caci asta e, ei au condus primii si apoi ne-am trezit noi sa putem. Si am putut!

Tot asa si cu femeile de afaceri, femeile ingineri, femeile arhitect, femeile doctor, femeile..femeile..femeile. Eu una pot singura. Pot singura foarte bine. De altfel, toate femeile pot singure. Chiar si cele care sunt batute acasa; pana intr-o zi cand se satura si pot si ele singure. Si nu cred ca e vorba de statutul de femeie, corpul suplu, parul lung si ochii rimelati; nu…e vorba de determinare si dorinta de a fi independente, noi ca femei si de a nu mai trai sub sigla: esti femeie, fa ce zice barbatul.    

482310_570993282934903_281091729_n

Anunțuri

8 gânduri despre &8222;Cine munceste mai mult?&8221;

  1. Nu știu exact cine muncește mai mult, dar știu că în statistic dovedit, bărbații sunt mai bine plătiți chiar dacă fac aceiași muncă pe care o face o femeie. Eu unul nu am spus niciodată că o femeie nu poate face ce poate face un bărbat. Singura chestie pe care am observat-o deficitară la femei este orientarea în spațiu, dar ele au avantajul acelor premoniții :)) Intuiția lor e incredibilă de multe ori :))

  2. oare… trebuie sa munceasca o femeie, mai mult decat un brabat??? sau un barbat mai mult decat o femeie??/ cum se poate masura sau evalua aceasta???
    nu prea am facut astfel de analize cantitativ, vorbind…
    stiu insa ca… fiecare munceste… si este minunat cand amandoi daruiesc acelasi suflet in ce fac…
    muncile sunt diferite… responsabilitatile de asemeni… obisnuintele difera si ele… dar… toate se impreuneaza in dragostea dintre barbat si femeie… iar din acest moment… nu mai se discuta care a muncit mai mult… pentru ca nu mai este munca celor doi… ci… a amandoura… un intreg… nu doua diferite… (si repet… fiecare ofera maximul in tot… pentru fericirea amandoura..)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s