Ambitia


Oare exista arma mai puternica decat ambitia? Da, da, ambitia!
Sa nu ziceti ca este iubirea. Daca esti putin ambitios, pana si cea mai puternica petala a florii trandafirii si pure va cadea. Nu are cum sa nu, pentru ca sunt ambitioasa.
De ici de colo, din carti citite si rasfoite, am invatat ca pana si cea mai mandra femeie cade prada capcanelor barbatesti, cand acestia sunt ambitiosi.
Mihaela, a lui Mihail Drumes a terminat rau, dupa ce Petrican Tudor si-a pus ambitia cu ea. S-au iubit, ei si? A murit. A murit pentru ca el a fost ambitios, a vrut s-o aiba, a iubit`o apoi, si ea l-a iubit pe el. Ea a gresit si ma rog, orgoliul a omorat in ei viata si respectiv dorinta de viata

Marguerite Gautier, dama fina de comapnie, in floarea varstei, femeie frumoasa, ‘dama cu camelii’ a lui Dumas, a uitat de absolut tot pentru ca Armand si-a pus ambitia sa o aiba, s-o iubeasca, sa-l iubeasca, sa fie al lui. S-au iubit, el i-a facut toate capriciile, insa iar, femeia a gresit si a murit din dragoste.

Manon Lescaut, o fiinta foarte frumoasa, fire usuratica, isi pune destinul in mainile tanarului Des Grieux. Acesta isi pune toata ambitia sa o faca femeie de lume, sa se increada in dragostea ei, sa fie langa ea orice ar fi. Dupa multa lupta si o groaza de intamplari, reusesc sa fie impreuna, dar ea.. (surpriza) moare.

Moare si Diana, din Cele doua Diane.

Mor, mor toti, pentru ca unele carti au sfarsituri tragice. Ideea este insa ca ambitia reuseste orice, reuseste sa aduca iubire, moarte, viata.

Anunțuri

6 gânduri despre &8222;Ambitia&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s