Minciuni si secrete


Nu există loc,cutie,persoană,parolă,seif suficient de protejat, astfel încât să nu se afle minciunile sau secretele. Toate se află mai devreme sau mai târziu. Cred că singurul mod de a nu se afla ceva, este a uita. Dar pereţii au urechi şi intenţii criminale.

Păcatele toate şi greşelile se află. Minciunile păstrate bine, aflate mai târziu, sunt grave. Chiar dacă era una nevinovată, nu o să te mai creadă nimeni. Ai minţit o dată, de ce nu ai face-o încă o dată.
De aia cred că exită vorba aia: E prietena mea cea mai bună pentru că ştie despre mine tot şi încă îmi e prietenă.
Secretele de familie sunt de departe cele mai groaznice. Sunt cu adevărat şi promit să nu am începând de acum, pentru viitor. Promit. Sper să nu aveţi parte.

De ce minte lumea? În general aşa, de ce minte?

Anunțuri

9 gânduri despre &8222;Minciuni si secrete&8221;

 1. Uneori lumea minte din egoism, alteori din gelozie, alteori din invidie, alteori din răutate, alteori de compromis, alte ori din obișnuință, alteori că e mai ușor așa decât să spui ce-i drept, alteori pentru că trebuie să fi diplomat.

 2. Pur și simplu pentru că nu e confortabil întotdeauna adevărul. Fie pentru cel care l-ar spune, fie pentru cel care l-ar auzi.

  Legat de secretele de familie; uneori e mai bine să minți. De pildă, nu cred că va fi niciodată corect să fii sincer cu un copil și să îi spui, la orice vârstă, că atunci ai fi vrut să îl avortezi. Sau alte chestii sensibile.

  • si daca afli din alta parte? reactiile sunt urate. cred ca e mai bine, in cazul in care ai mintit pentru a ajuta sau a proteja, ca tot tu, singur singurel sa recunosti.
   bine, exista cazuri si cazuri.

   • Mi se pare inuman din partea acelei alte părți să spună asta unui copil.
    Sunt adevăruri care mai bine sunt nespuse. Oamenii se schimbă, uneori nu îți influențează deloc viața minciuna aia… dar măcar nu ți-o distruge adevărul… pentru că un moment de genul poate împinge un copil și la un gest extrem, de sinucidere.

    • Ai dreptate, e inuman. Dar sigur exista si asa oameni.
     Oricum, ma refeream la minciuni facute in mod constient, insa nu atat de grave. Asa, la cele sub aspect de moft. Ca sa nu creada lumea altfel despre tine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s