Nu si in SUA.3


Nu e o noutate pentru multi dintre cei care umbla mai mult hai hui, ca cea mai eficienta metoda de invatat, este invatatul in ultima clipa. Recunosc, o practicam si eu si dadea roade. Sau am avut eu un noroc extraordinar de imi pica mereu, exact ce ziceam ca nu stiu si totusi nu stiu cum, imi aminteam.
In orice caz, multi invata in ultima clipa, tocmai pentru ca romanului ii place viata.
Nu si in alte parti. Britanicii au descoperit abia acum ceea ce noi stiam deja: „Invatatul in ultima clipa este cel mai eficient”

Desi exista pareri care sustin contrariul, oamenii de stiinta britanici afirma ca elevii sau studentii care invata cu putin timp inaintea unei lucrari sau a unui examen au rezultate mai bune decat cei care invata din timp .Explicatia data de acestia consta in faptul ca cei doi hormoni secretati in situatii stresante – adrenalina si cortizolul – contribuie la fixarea extrem de eficienta a informatiilor. In plus, existenta unui termen-limita produce schimbari la nivelul creierului, marind capacitatea de invatare a studentilor.

„In situatii stresante, in organism creste nivelul de zahar, grabind metabolismul, fapt ce ajuta la o mai buna fixare a informatiilor”, spune Hans Reul, autorul cercetarii.

Un alt membru al echipei de cercetare, Florinda Golu, spune ca stresul mareste capacitatea de a gasi solutii optime in situatii dificile . „In cazul unora, creativitatea atinge cote maxime doar in situatii de stres. Asa cum exista persoane care uita tot atunci cand se afla in fata unui examen sau a unui sef, unele persoane se descurca extrem de bine cand trebuie sa iasa din situatii-limita”, a spus aceasta.

sursa  furat de la Anke de pe fb

Anunțuri

Un gând despre &8222;Nu si in SUA.3&8221;

  1. Abia acum si-au dat seama..si ei care spun ca noi suntem in urma.Si eu practic destul de frecvent invatatul in ultima clipa..dar totusi nu chiar ultima..Imi place sa si un pic de siguranta totusi 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s