15 august si 8 septembrie


Am primit de la draga de Alis cadourile de mai sus! Scumpa de ea…mulţumesc mult!
Pentru mine onomastica este mai miscătoare decât aniversarea. Azi am fost la slujbă şi am regăsit pacea de acum un an. Nu am mai fost demult pe la Biserica mea. Spun a mea, pentru că atât timp cât am fost mică, am stat în capătul opus al oraşului. Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa Elena a fost parte din viaţa mea de acolo. Am crescut în spiritul ăsta. O biserica mare, răcoroasă, cu o grădină cu tufe în stil labirint, bănci, tâşnitori cu apă, porţi din acelea maaari ca la castele. Apoi m’am mutat aici, e cam mult de mers. Când cobor în staţie merg cam 20-30 de minute. E un deal, pavat cu case vechi în culori deocheate; verde aprins, roşu aprins, roz.. apoi cărămiziu.. şi tot aşa. Sunt casele copilăriei mele, acolo de unde am furat eu fructe şi le vindeam la 1/2 de preţ în piaţa ce nu era prea departe.
Totuşi, sărbătoarea aceasta este a 3-a ca şi importanţă pentru creştini, 15 august – Adormirea Maicii Domnului – Maria Mare.
 De obicei îmi serbez onomastica pe 8 septembrie, când este Naşterea Maicii Domnului – Maria Mică. E o sărbătoare mai veselă, e naştere şi nu adormire.
Însă, tot pe 15 august este şi Ziua Marinei Române, concerte, nebunii, aşa că prietenii îmi fac urările azi.
Presupun că există pe aici bloggeri ce îsi serbează onomastica azi, aşa că ..toate gândurile bune pentru voi şi toate urările de bine.
Anunțuri

3 gânduri despre &8222;15 august si 8 septembrie&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s